دوشنبه 7 فروردين 1396 _ 28 جمادى الثانية 1438 _ 27 مارس 2017

سال جاری : 961

تاریخ : شنبه 29 اسفند 1394     |     کد : 27

افتتاح پژوهشکده سلامت روانی - اجتماعی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

پژوهشکده سلامت روانی - اجتماعی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ،باحضور دکتر جزینی ، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرنهاد ریاست جمهوری افتتاح شد.

به گزارش روابط  عمومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، دکتر حسن ولی زاده  ،رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، در این مراسم این دانشگاه را یکی از دانشگاه های فعال و پیشرو در  تحقیقات ارزیابی نموده و گفت:هم اکنون بیش از ۷ هزار دانشجو در این دانشگاه به تحصیل می پردازند که ۲ هزار نفر آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی و دکتری مشغول هستند و تعداد ۲۶۰ نفر  عضو هیات علمی و 210 نفر کارمند در این دانشگاه ، مشغول خدمت میباشند .
 ولی زاده افزود:دانشگاه ها باید محلی برای حل مشکلات و معضلات اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند و لذا ما نیز مصمم هستیم از شرایط و امکانات این دانشگاه نیز در راستای حل معضلات استان بهره مند گردیم زیرا دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با بهره مندی از پتانسیل های بالای علمی ، می تواند به کلینیکی برای حل مشکلات اقتصادی، صنعتی و اجتماعی این منطقه  تبدیل شود و باتوجه به  اینکه شاخص مقالات پژوهشگران این دانشگاه بسیاربالاست ، لذا پروژه های بزرگ مربوط به حوزه سلامت اجتماعی و روانی را می توانیم به راحتی و بامشارکت فعالان این عرصه مورد اجرا قرار دهیم .
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی هم در این مراسم با اشاره بر رویه ها و سیاست های قانون محور گذشته  گفت: در حال حاضر علمی کردن و هوشمندسازی فعالیت های مبارزه با مواد مخدر مدنظر ماست تا از طریق مهندسی آن، بتوانیم اقدامات اساسی را به انجام رسانیم و خوشبختانه کمیته علمی این ستاد نیز در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان مستقر است تا با استفاده از فعالان حوزه های تحقیق بتوانیم به حل و فصل ستیز با اعتیاد بپردازیم.
محمدعلی نصرتی یکی از چشم اندازهای علمی عرصه مبارزه با مواد مخدر را ایجاد رشته روان شناسی در مقطع کارشناسی ارشد دانست و افزود:نیاز داریم در کنار اقدامات قانونی، یک نقشه راه مهندسی شده را راه اندازی نماییم که البته همراهی مراکز علمی بسیار قابل توجه می باشد.
وی اضافه کرد:در حال حاضر تعداد ۱۲ قرارداد مربوط به پژوهش مشکلات اعتیاد را به انجام رسانده و موضوع روان گردان ها را نیز در دست اجرا داریم، همچنین از ۷ پایان نامه کارشناسی ارشد و یک رساله دکترا هم حمایت کرده ایم که برای ما بسیار راهگشاست.
مشاور عالی استاندار در خاتمه، شرایط آینده کشور در رابطه با مبارزه با مواد مخدر را بسیار هوشمندانه قلمداد کرد و گفت: به غیر از گذرگاه تحقیق و پژوهش، نباید گام دیگری برداریم زیرا دوران اقدامات گذشته به پایان رسیده است.
سردار دکتر جزینی ، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری،  نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مسله مبارزه با اعتیاد یک مسئله پیچیده و مهم است و ستیز دراز مدت را طلب میکند  نحوه رویکرد نگاه علمی ستاد به این حوزه را تشریح نمود .
وی ادامه داد:  نگاه علمی ستاد نسبت به حل آسیبهای اجتماعی معضل اعتیاد به انعقاد تفاهمنامه های همکاری عملی با دانشگاههای مختلف  وبرگزاری کارگاههای آموزشی ویژه دانشجویان بکمک اساتید متخصص در حوزه های مختلف اشاره نموده و عنوان کرد :  فرایند اقدامات ستاد در جهت افزایش دانش اعتیاد در دانشگاهها و جامعه برداشته شده است.
جزینی  گفت  : شورای گسترش در وزارت علوم وتحقیقات و فناوری رشته پیشگیری اعتیاد را به تصویب رسانده است وبرخی از دانشگاهها در این رشته در مقاطع کارشناسی و ارشد دانشجو پذیرفته اند و زمینه های بسیار خوبی برای علمی کردن مبارزه با مواد مخدر آغاز شده است وما تلاش داریم که در دانشگاههای علوم پزشکی هم این رشته تحت عنوان سلامت اجتماعی ،به تصویب برسد
دکتر جزینی افزود : در سال آتی کانون همیاران سلامت یا بعبارتی  NGO  های دانشجویی را ره اندازی میکنیم ، از نظر ما دانشجویان نقش بسیار مهمی  میتوانند در پیشکیری و حل معضلات اجتماعی داده باشند. مبارزه با مواد مخدر عزم ملی راطلب میکند که آحاد جامعه ، دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی را شامل میشود.
 وی درپایان گفت : هدف آنست که بتوانیم ازیافته های علمی و دهها مقاله علمی و پژوهشی  موجود ، استراتژیها را استخراج کنیم لذا ما از پایان نامه های ارشد و دکتری حمایت میکنیم و الحمدلله اقبال دانشجویان در این حوزه ها روبه تزاید است.

در ادامه این مراسم تفاهم نامه همکاری های سلامت روانی – اجتماعی بین دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی منعقد گردید تا اقدامات مشترک در راستای کاهش معضلات اجتماعی علم محور به انجام رسد.

نوشته شده در   شنبه 29 اسفند 1394  ساعت  13   توسط   مدير سايت پردیس
ویرایش شده در --- ساعت ---- توسط